Werkwijze

Uit een boek van Winnie de Pooh, geschreven door A.A. Milne. De illustratie is van E. H Shepard.

Iedereen heeft wel eens een Knorretje nodig. Iemand die alleen maar luistert en naast je zit.

 

De eerste stap heb je al durven maken naar ondersteuning voor je kind en voor jou! Je hebt informatie gezocht bij Kindercoaching Vlinderlijk

 

Je kunt per telefoon of email contact met mij opnemen. Tijdens dit eerste contact maken we kennis en kom ik graag meer te weten over jullie hulpvraag.Na aanleiding van dit contact kunnen we een afspraak maken in mijn praktijk of bij jullie thuis. Dit contact is geheel vrijblijvend, telefonisch, duurt ongeveer 30 minuten of zolang nodig is en is kosteloos.

 

Een coachingtraject bestaat uit ongeveer 5 sessies. De ervaring leert dat je kind dan vaak voldoende inzichten en handvatten heeft om de stappen te zetten die nodig zijn.

 

Het Intakegesprek

Tijdens dit gesprek kunnen we uitgebreider kennis maken en gaan we jullie hulpvraag verdiepen. Ik leg uit wat ik voor jullie kan betekenen en vervolgens plannen we een of meerdere vervolgafspraken in.

 

De coachingsessies

Tijdens de sessies breng ikzelf vrolijkheid, geduld, empathie en vriendelijkheid mee.

In het begin bestaat de sessie vooral in het teken van het je op je gemak voelen, jezelf kunnen en durven zijn en vertrouwen opbouwen, observeren en de hulpvraag verder verdiepen. Samen met het kind en ouders ga ik op zoek naar manieren om vertrouwen en inzicht te krijgen in wat kan helpen om weer zelfstandig verder te kunnen bloeien en groeien.

 

Het eind/evaluatiegesprek

Na het aantal benodigde sessies, zal ik jullie uitnodigen voor een eindgesprek. Hier is het kind bij aanwezig. We sluiten af als je kind en ik het gevoel hebben dat het steviger in de wereld staat. En het weet wat het moet doen om het probleem zelfstandig op te lossen.

Uiteraard mag u naar behoefte altijd een evaluatie gesprek aanvragen , met of zonder, uw kind.

Een evaluatiegesprek kan zijn als na ongeveer 5 sessies blijkt dat er nog een aantal sessies nodig zijn.

 

Voor Scholen:

Als Groepsgelukcoach maak ik samen met een groep interne processen en belevingen extern. Door (letterlijk) op tafel te zetten wat er is en hier eventueel woorden aan te geven, komt een groep uit balans weer in balans.

 

 

De vlinder: transformatie, verandering, groei, kracht, innerlijk, vrolijkheid, mooi zoals je bent, zijn wie je bent, jezelf kunnen en durven zijn